Proiectul Twinning privind modernizarea serviciului public din Republica Moldova ar putea fi prelungit pentru încă 3 luni

Published on: 03/02/2017

Comitetul de Supraveghere a proiectului Twinning „Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene”, finanțat de Uniunea Europeană, s-a întrunit în cea de-a 7-a  şedinţă. În cadrul şedinţei au fost analizate  activităţile  realizate de comun, agenda de reforme în domeniul administraţiei publice, aspecte privind consolidarea capacităţilor instituţionale a Cancelariei de stat ca rezultat al procesului de reformare a acesteia, precum şi perspectivele cadrului de parteneriat.

 

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a exprimat gratitudine pentru Uniunea Europeană și partenerii din Lituania pentru suportul oferit în modernizarea serviciului public din ţara noastră comunicând despre decizia desemnării secretarului general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, ca responsabil de proiect. Luând în considerației economiile acumulate pe componenta financiară, a fost evocată propunerea extinderii duratei proiectului pe o perioadă de încă 3 luni.

 

La rândul său, Alminas Maciulis, Cancelarul adjunct al Oficiului Guvernului Republicii Lituania, a salutat reformele iniţiate în Moldova şi a reiterat disponibilitatea de a susţine în continuare implementarea proiectului Twinning. De asemenea, oficialul lituanian a remarcat că rezultatele obţinute până la această etapă aduc beneficii ambelor părţi, având la baza schimbul de cunoştinţe şi experienţă.

 

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost analizate acţiunile organizate în cadrul proiectului, printre care: oferirea expertizei în procesul de elaborare a actelor legislative şi normative, organizarea programelor de dezvoltare profesională a funcţionarilor publici din Republica Moldova şi altele. În context, s-a discutat şi despre executarea bugetului planificat, constatându-se că resursele financiare economisite ar permite organizarea unor activități adiționale.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda