Specialiştii resurse umane din administraţia publică au fost familiarizaţi cu instrumente de e-guvernare

Published on: 09/02/2017

În perioada 7-8 februarie curent, specialiştii resurse umane din cadrul ministerelor şi agenţiilor naţionale au participat la un atelier de lucru, la care s-a discutat despre instrumentele de e-guvernare în administraţia publică. Instruirea a fost realizată cu suportul proiectului Twinning, finanţat de UE „Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene”.

 

Scopul evenimentului de instruire a fost examinarea instrumentelor de e-guvernare prin prisma reformei administraţiei publice, progresele actuale, necesităţile şi oportunităţile de dezvoltare a noi mecanisme pentru integrarea bunelor principii de guvernare. Un subiect aparte a constituit rolul subdiviziunilor resurse umane în reforma administraţiei publice şi facilitarea procedurilor de personal prin utilizarea noilor tehnologii informaţionale şi de comunicare.

 

Formatorii modului de instruire, Daiva Kirkilaitė Chetcuti şi Virginija Raudonienė, experţi pe termen scurt în cadrul proiectului Twinning şi reprezentatanţi ai Oficiului Guvernului Lituaniei, au împărtăşit bunele practici din domeniul utilizării TIC în Lituania, provocările implementării e-Serviciilor (Date deschise, e-Livrare, e-Democraţie), organizarea ghişeelor unice, cât şi experienţa Lituaniei în domeniul utilizării datelor din domeniul Resurselor Umane în cadrul autorităţilor publice de nivel central şi local.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda